Associació d’Artistes d’Ofici Poble Espanyol (AAOPE)

Artesans del poble

Qui som

L’Associació d’Artistes d’Ofici del Poble Espanyol, AAOPE, es va fundar l’any 1994 per donar sortida a les inquietuts del col.lectiu d’artesans que treballaven al Poble Espanyol.

Per què Artistes d’Ofici? Perquè és així com ens sentim. Perquè defenem la idea d’Ofici, tot artesà ho és en la mesura que exercita un ofici. Perquè diferenciem l’artesania creativa, autèntica, que t’obliga a experimentar, investigar, aprofundir en tècniques i coneixements, del simple muntatge o producció en cadena. Perquè considerem que cadascún dels nostres tallers i/o artesans és un artista en el seu Ofici, donada la seva voluntat d’innovar i de buscar l’originalitat i la distinció de les seves creacions.

EL Poble Espanyol és un entorn únic i idoni per acollir un projecte com La Ciutat dels Artesans. Un Craft & Work Shopping Center únic en Europa. Concepte que engloba prop de 15 tallers, el compromís i la peculiaritat dels quals els fa treballar obertament i de cara al públic.

Per aquest motiu el 2004 La Ciutat dels Artesans va ser declarada Zona d’Interés Artesanal per la Generalitat de Catalunya.

L’AAOPE ha estat un dels socis fundadors de la Federació d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC).

L’AAOPE és una Associació molt atenta al temps en que vivim i als canvis que s´han produït en els mitjans de producció. És conscient de l’importància de l´Artesania com a activitat referent, imprescindible i necesària en una societat industrialitzada com l’actual.

Per tot això la nostra associació treballa activament en el reconeixement dels drets dels artesans com a sector productiu. L’AAOPE exigeix el compliment de l’article 130.1 de la Constitució Espanyola i reclama que des de les Administracions s’ens recolzi i promocioni com el que som: un sector productiu que genera llocs de treball estables i és part intrínseca de la nostra Cultura.