Gravat i Estampació / Arts del Llibre

Manera Negra

Artesà

Maria Pujol

Nº Artesà

14202

Ofici

Gravat i Estampació

Especialitat

Gravat Tridimensional i Llibres d’Artista

Sobre l'artesania

El Taller de Gravat i Estampació Manera Negra és un espai de creació, edició, formació i investigació, promou la vigència del gravat i les tècniques artístiques d’estampació com a disciplina i mitjà d’expressió.
Neix l’any 2007 dins del recinte emblemàtic del Poble Espanyol de la ciutat de Barcelona per oferir un espai de creació i formació en Gravat i amb la intenció clara de divulgar les tècniques tradicionals i contemporànies d’aquest ofici, oferint per a això, cursos de formació i brindant les seves infraestructures com Taller lliure a tots aquells artistes que treballen pel seu propi compte, a més de prestar serveis d’obra gràfica original, edicions per a altres artistes o institucions i suport tècnic en projectes personals.

Maria Pujol
Llicenciada en l’any 2.004 per l’Escola Superior d’Art i Disseny “La Llotja” de Barcelona com a Tècnic Superior en Arts Plàstiques i Disseny en Gravat i Tècniques d’Estampació, posteriorment segueix la seva formació com a gravadora i estampadora al Taller de gravat “AGA”  Amsterdams Grafish Atelier, a la ciutat d’Amsterdam, Holanda.

Actualment directora del Taller de gravat i estampació Manera Negra, situat dins el recinte emblemàtic del Poble Espanyol de la ciutat de Barcelona des de l’any 2.007.

Premis / Seleccions / Exposicions Individuals / Col·leccions
Inicia la seva carrera com a artista professional l’any 2.010, sent convidada a exposar a Printmaking Exhibition “TRADES 10” a Broom Street Galery, Soho de Manhattan, NY.
Al març de l’any 2012 li atorguen la Beca de residència artística, estada i producció a la prestigiosa résidence d’artistes IFITRY, al Centre d’Art Contemporain d’Essaouira, Marroc.
L’any 2.013 guanya el Premi per la 3a millor obra en format Llibre d’Artista de la II Biennale Internazionale d’el Llibre d’Artista, de la ciutat de Treviso, Regione Veneto, Itàlia.
Al 2.015 guanya el Segon Premi a el millor Llibre d’Artista de el Premi Ciutat de Móstoles, Madrid.
Durant setembre i octubre de l’any 2.017 Exposició Individual de gravats i serigrafies Tridimensionals, “Recovery Urban Woods”, a la SALA1 de el Centre Cultural Vila de Móstoles, Madrid.
L’any 2.018 ha participat en l’Exposició de Llibres d’Artista “Délires de livres” a la Galerie l’Ecu de France, de la ciutat de Viroflay, Paris,  França. Participa amb un estand propi a ArtsLibris 2.018 BCN. També aquest mateix any s’inaugura amb gran èxit de públic i vendes dues exposicions individuals, una a la Sala d’exposicions de el Centre Internacional de Gravat Xalubinia d’Alaior, Menorca. Illes Balears. I la segona a la Galeria Artèria d’Igualada.
Aquest any 2019 ha organitzat com a curadora i participat com a artista a l’exposició de Llibres d’Artista “El Llibre en Femení” a la Sala d’exposició de l’C.I.A.G.M.A Menorca. Illes Balears, patrocinada per Consell Insular.
El 3 de maig 2019 inaugura exposició individual de Gravats i Serigrafies Tridimensionals a la Sala d’exposicions de “La Chicharra”. Oaxaca, Mèxic.
10-11 de juny participa amb un estand a Journée d’lEstampe Contemporaine. Place Saint-Sulpice, París 6e, França.
14-15-16 de juny 2019 Estand propi a la Fira de Gravat Alma Grafica de la ciutat d’Oviedo, Astrurias.
Artista convidada en residéncia al Atelier de Gravure al Palais de la Culture Assilah, des del 21 de juny fins al 6 de juliol 2019 a motiu de l’41 Festival Fondation du Forum d’Assilah, marroc.
L’1 d’agost s’inaugura l’exposició “A Dues Veus” conjunta amb l’artista menorquí IvanJot, a la Sala d’exposicions de l’C.I.A.G.MA Alaior, Menorca. Illes Balears, patrocinada per Consell Insular de Menorca i cadena Ser.
Actualment compagina la direccio del Taller de gravat Manera Negra amb la docència i la creació de Llibres d’Artista i Obra gràfica experimental en tres dimensions on incorpora noves tecnologies, àudio i il·luminació led Rgb, creant diorames tridimensionals de color, llum, profunditat i so.

  Galeria de fotos

  Materials

  Paper, tinta, metall i fusta

  Tècniques

  Domini de totes les tecniques de Gravat tradicional i
  investigació en nous materials i procesos contemporanis

  Contacte amb l'artesà

  Web

  www.maneranegra.com

  Instagram

  @tallerdegrabadomaneranegra

  Facebook

  @tallerdegrabadomaneranegra